Tänavu tähistab 200. juubelit Eesti üks vanimaid toiduainetööstuse harusid - kondiitritööstus. Tallinna rae dokumentides on aastal 1806 esmakordselt mainitud šveitsi päritolu suhkrupagar Lorenz Cavietzelit, kui ta sai loa hakata tegutsema oma erialal tänase asukohaga Pikk tänav 16. Sealne kondiitriäri vahetas korduvalt omanikke. Kuulsaks selle ettevõtte nii Eestis kui mujal tegi baltisaksa perekond Stude ning seda eelkõige oma käsitsi valmistatud eksklusiivsete šokolaadikompvekkide ja martsipanikujukestega.
20. sajandi algul lisandus hulgaliselt uusi maiustustevalmistajaid. Neist tähtsamad olid aktsiaselts Kawe, Brandmanni, Ginovkeri ja Klaussoni kondiitritööstused ning OÜ Riola. Seoses riigikorra muutmisega 1940. aastal riigistati kõik erafirmad, teiste seas ka vanima kondiitritööstuse haru esindaja Stude äri. Mitmete ühendamiste tulemusena oli 1962. aastaks Eestisse jäänud üks maiustustetootja - kondiitritoodete vabrik Kalev. Tänasel päeval jätkab vanu kondiitritööstuse traditsioone kümmekond aastat tagasi erastatud AS Kalev, kus ühe haruna valmistatakse siiani käsitööna martsipanifiguure ning valikšokolaadikompvekke.